TARIKH JAMUAN AKHIR TAHUN KELAS

Untuk makluman ibu bapa dan murid, pihak sekolah telah memutuskan bahawa jamuan akhir tahun akan dibuat mengikut aliran. Tarikh bagi setiap aliran adalah seperti berikut:

  • Tahun 1 dan 2 – 16/11 (Rabu), 9.40 pagi – 1.10 petang
  • Tahun 3 dan 4 – 17/11 (Khamis), 9.40 – 1.10/1.40 petang
  • Tahun 5 – 18/11 (Jumaat), 10.40 pagi – 12.10 tengah hari
    • jamuan akhir tahun bagi semua aliran di atas akan diadakan di kelas masing-masing.

Bagi tahun 6 pula, maklumat jamuan adalah seperti berikut:

  • Tahun 6 – 21/11 (Isnin), 3.00 petang – 6.00 petang, Hotel Putra Regency.

Harap maklum.

Posted in Makluman, Murid | Leave a comment

SELAMAT MENDUDUKI PEPERIKSAAN AKHIR

Seluruh warga pendidik SRK Seri Indera, Sekolah Berprestasi Tinggi, mengucapkan SELAMAT MENDUDUKI PEPERIKSAAN AKHIR TAHUN kepada semua murid. Peperiksaan akan berlangsung selama 4 hari, bermula pada 24 Oktober nanti.

Murid-murid diminta membuat persediaan secukupnya berdasarkan kepada jadual waktu peperiksaan yang telah diedarkan.

Posted in Guru, Kurikulum | Leave a comment

HARI SUKAN NEGARA @ SRKSI

Hari Sukan Negara disambut secara serentak di seluruh negara pada 8 Oktober 2016. Tidak terkecuali SRK Seri Indera, Sekolah Berprestasi Tinggi yang turut mengadakan program bersempena sambutan bertempat di kawasan sekolah.

Sambutan Hari Sukan Negara peringkat sekolah bermula seawal jam 8 pagi dan telah dihadiri oleh semua guru dan disertai oleh hampir 500 orang murid Tahun 3 hingga Tahun 6. Antara aktiviti yang dijalankan adalah senamrobik dan acara sukan (futsal, bola tampar dan squasy).

1

4

3

2

Pada masa yang sama juga, sebahagian murid Tahun 6 SRKSI telah terpilih menyertai sambutan peringkat negeri Perlis yang telah diadakan di Denai Larian Pengkalan Asam.

Posted in Berita, Guru, Murid | Leave a comment

LAWATAN PENANDAARASAN KE SK AIR MERAH (SBT)

Setelah sekian lama menjadi destinasi lawatan penandaarasan daripada sekolah-sekolah seluruh negara, pada 25 Oktober yang lalu, SRK Seri Indera pula telah mengadakan lawatan penandaarasannya. Destinasi bagi tahun ini ialah Sekolah Kebangsaan Air Merah yang merupakan sekolah berstatus SBT Kohort 5 (SRKSI SBT Kohort 3).

Lawatan disertai oleh seramai 36 orang guru dan staf sekolah. Delegasi SRKSI tiba jam 11 pagi dan disambut oleh Penolong Kanan Pentadbiran SKAM mewakili Guru Besar SKAM. Para peserta lawatan kemudiannya dibawa menikmati jamuan di kantin sekolah sebelum dibawa ke sesi taklimat di bilik mesyuarat sekolah.

Pada akhir sesi lawatan, delegasi SRKSI telah dibawa melawat ke sebuah ladang kelulut berhampiran.

1a

2a

3a

4a

Posted in Berita, Guru, SBT | Leave a comment

MAJLIS SAMBUTAN DAN PENUTUPAN BULAN KEBANGSAAN

Majlis Sambutan dan Penutupan Bulan Kebangsaan Peringkat SRK Seri Indera bagi tahun 2016 telah diadakan pada 21 September 2016, bertempat di Dewan Merdeka. Acara-acara seperti pertandingan koir, pertandingan pakaian beragam, persembahan murid dan guru serta acara penyampaian hadiah-hadiah pertandingan telah diadakan.

11

12

13

14

Galeri Gambar Majlis Sambutan dan Penutupan Bulan Kebangsaan

Posted in Berita | Leave a comment

MINIT MESYUARAT GURU 1/2016

Perhatian kepada semua guru SRK Seri Indera, anda boleh muat turun minit mesyuarat guru kali pertama 2016 untuk mesyuarat yang dijadualkan pada hari Khamis ini. Minit mesyuarat boleh dimuat turun di halaman muat turun menggunakan ‘password’ yang dibekalkan kepada guru-guru.

Posted in Guru, Makluman | Leave a comment